Agenda

 

Links

 

Wapen

 

Vlag

 

                 Home
Tekening Margriet Honingh

 

Welkom op de website van “Stichting Twisca”

 

Stichting Twisca is opgericht op 27 februari 1997. Jaren waarin leden heel veel historische gegevens, beeldmateriaal en zaken voor het museum hebben verzameld en vastgelegd.

-          de Karckezolder tot stand is gekomen *

-          ieder jaar een jaarboekje, met veel historie over het dorp, is uitgegeven

-          de website de lucht is ingegaan

-          ongeveer 1000 foto’s in de Beeldbank zijn gezet

-          vele lezingen, film en fotomiddagen zijn georganiseerd

Dit alles is mogelijk met steun van onze 275 donateurs

 

 Foto’s Beeldbank: Het bestuur heeft zijn best gedaan de fotografen te achterhalen. Dit is helaas niet voor alle foto’s gelukt. Maakt u bezwaar tegen het plaatsen van een foto, neem dan even contact met ons op.

 

Weet u een leuke anekdote van vroeger of heeft u nog iets in de kast liggen, wij komen graag even langs om te kopiëren of in te scannen, zodat het in ieder geval bewaard blijft. Mail ons even: twisca@live.nl of bel naar 0227547424.

 

*De Nederlands Hervormde kerk is per 2 november 2017 verkocht. Dit betekent voor Twisca dat het prachtige museum de “Karckezolder” is opgeheven. De museumstukken staan tijdelijk elders opgeslagen. Het bestuur is er nog niet uit hoe en waar een “nieuw” museum gerealiseerd kan worden. Heeft u een goed idee en/of wilt u erover meepraten? Bel of mail ons. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Een klein deel van onze collectie staat opgesteld in de Doopgezinde kerk, Dorpsweg 149, Twisk. De kerk en collectie Twisca is samen met de expositie “Buren aan de muren”, iedere zondagmiddag in juli en augustus te bewonderen. Openingstijden: 13:30 – 16:30 uur. U bent van harte welkom. En natuurlijk tijdens de Open Monumentendag op 8 september. Van 11:00 uur tot 17:00 uur.